Korvatulehdukset

 

Korvatulehduksista on tehty kallis ja sairastuttava ongelma.

1.

Rekisteritutkimuksessa (Hears AL ym. pediaktric 2011) arvioitiin, että Yhdysvalloissa määrättävän lapsille vuosittain 10 miljoonaa turhaa antibioottikuuria. Suomessa lasten korvatulehduksiin määrätään vuosittain 500 000 antibioottikuuria ja korvien putkitusleikkaukset päälle.

Jos verrattaisiin Yhdysvaltain lukua Suomeen, olisi puolet antibioottikuureista turhia. Jos taas otettaisiin luontaiset menetelmät/ homeopatiat korvatulehdushoitojen ensisijaisiksi hoidoiksi, olisi tulehduskierrettä altistavien antibioottien tarve ehkä 1 % nykyisestä.

Antibiootteja ei ennen käytetty kyseisiin vaivoihin, eivätkä lapset juurikaan kärsineet korvatulehdus KIERTEISTÄ. Vielä -70 luvullakin oli yleistä hoitaa korvatulehdusta kotikonstein. Yksi yleinen ja tehokas keino oli pössäyttää tupakansavua tulehtuneeseen korvaan. Se on ollut ja on yhä yllättävän tehokas, harmiton ja turvallinen hoito korvatulehdukseen. Aikoinaan käytettiin korvatulehduksiin myös tiputtamalla tippa aamuvirtsaa (steriili aine) korvaan, mikä tänä päivänä voi joitain puistattaa. Mutta ihminen on jo virtsan eli hien peittämä muutoinkin, niin ei se tippa enää tilannetta pahenna, varsinkin jos virtsa on omaa.

Tämän päivän edustavampia hoitoja olisi esim. tippa omenaviinietikkaa tai valkosipulinpala pumpulissa korvaan, korvakynttilät, välttää teollisia maitotuotteita, käyttää maitohappobakteereja, jos on jo käyttänyt antibiootin. Ja tietysti Homeopatia, joka on virheellisistä mielipiteistä huolimatta Direktiivin suojattua lääkkeellistä hoitoa EU maissa, jota valvoo Suomessakin Lääkelaitos (Fimea) (Direktiivi löytyy Lääkelaitoksen sivuilta).

Korvatulehdukseen voi kysyä valmisteita myös luontaistuotekaupasta tai käydä koulutetun homeopaatin luona. Eivätkä nämä hoidot estä halutessaan lääkärissä käyntejä. – Mutta terveyskeskuskäyntiä antibioottihoitoineen, pidän kyllä korvatulehdustapauksissa täysin turhana hoitona tai sanotaanko, että erittäin haitallisena, ja sen tietää kyllä lääkärit itsekin ja asian vahvistaa käytäntö ja lukuisat tutkimukset.

Homeopatia korvatulehduksiin toimii oikean homeopaattisen lääkevalinnan tapahduttua yksilölle tehokkaasti, ja on turvallinen hoitomuoto moniin muihinkin tulehduksiin ja tulehduskierteisiin. – Homeopatia on monessa Keski-Euroopan maassa yleisin korvatulehduksenhoito myös lääkärien antamana. Pohjoismaat ja eritoten Suomi on jäänyt näissä asioissa asenteensa ja liian yksipuolisen lääkärikoulutuksen johdosta pahasti jälkeen. Todellisuudessa lapset sairastuu kroonisiin sairauksiin pitkälti juuri heille määrätyistä liiallisista hoidoista, jotka usein estävät vastustuskyvyn kehityksen. Meillä on maailman terveimmät vastasyntyneet, mutta länsimaiden sairaimmat 3 vuotiaan.

Antibiootti on suurin korvatulehdus kierteen aiheuttaja. 70-80 % vastustuskyvystämme on suolistossa. Antibiootti on kuvaannollisesti atomipommi elintärkeässä suolistossa – se kun tuhoaa kaikkea ja enemmän hyvää kuin huonoa. Ilman antibioottia vastustuskyky pääsisi lapsellakin tekemään työtään, kehittymään ja kroonisuus ei saisi tulehduksissa sijaa. Antibiootit ovatkin useiden tutkimusten ja varsinkin käytännön mukaan se kaikkein huonoin hyöty/haittasuhteeltaan korvatulehdushoito. Jo 1 kuuri antibioottia tutkimusten mukaan viisinkertaistaa tulehdusalttiuden siitä, mitä se oli jo silloin tulehdustilassa, kertoo asiaa yli 30 vuotta tutkinut tutkija/ professori Pentti Huovinen.

Krooniset suolistosairaudet lisääntyvät 6 % vuodessa ja yhdeksi suuremmista syistä on epäilty lapsena paljon käytetyt antibiootit – arvio suolistosairauksien professori ylilääkäri Martti Färkkilä.

Nuorilla naisilla virtsatietulehdusten yleisyys kasvaa jopa viisinkertaiseksi 2-4 viikkoa sen jälkeen, kun antibioottihoito on loppunut ja lasten välikorvatulehdusten toistuminen näyttää toimivan samalla kaavalla. Eli antibioottikuurin jälkeen, lapsella on viisinkertainen suurempi riski sairastua tulehdukseen, kun ennen antibioottia. Infektiot johtunevat siitä, että taudinaiheuttajabakteerit valtaavat antibioottikuurin tyhjentämää elintilaa muita bakteereita nopeammin – kertoo prof. Pentti Huovinen.

Antibioottikuuri lisää tutkitusti tulevien bakteeri-infektioiden määrää, allergioita, käytöshäiriöitä, masennusta, diabetesta, syöpiä. Uusimpien tutkimusten mukaan myös MS-tauti ja Alzheimer sairauksien epäillään liittyvän suoliston huonoon bakteerikantaan. Maailmanlaajuiset perinnehoidot, ovat aina tienneet suoliston tärkeyden sairauksien synnyssä, mutta länsimainen lääkehoito-oppi on nauranut näille teorioille, mutta nyt asia on paljastumassa heillekin – vaikka asialle ei juurikaan tehdä mitään, koska sairaat tuo lääketeollisuudelle ja sen alla toimiville niin paljon rahaa. Nykyisessä lääketieteen vallassa mennään sairauksien hoidoissa eteenpäin vasta aina silloin, kun lääketeollisuus on löytänyt tilalle uudet rahakkaammat menetelmät. Eli terveyttä hoidetaan miten lääketeollisuus haluaa ja hyötyy parhaiten.

Tulevaisuudessa sairauksia, kuten vaikka käytöshäiriöitä tai mielisairauksiakin, tullaan hoitamaan bakteerivalmisteilla, kunhan lääketeollisuus saa niistä ensin tarpeeksi kannattavia valmisteita ja esittää valmisteet silloin lääkärikunnalle. Sitä ennen on kuitenkin typerää pilata suoliston bakteerikanta antibiooteilla, ja aiheuttaa niitä sairauksia, jos sairaus on ohi menevä arkipäiväntulehdus tai hoidettavissa tehokkaammin luontaisemmin. 

Missään muussa asiassa kun sairaanhoidossa, ei käytetä tai sallita näin huonoja hyötyhaittasuhteita, joita sairaanhoidossa paljon sallitaan. Länsimainen sairaanhoito kun se toisella kädellä auttaa, niin se toisella kädellä tekee systemaattisesti sairaita – tämä asetelma on tehnyt siitä maailman suurimman bisneksen. Nykyinen lääkehoito on meidän valtauskonto, jota ei saa kritisoida tai asettaa kakkossijaan ja siksi muista hoitomuodoista ei saisi edes puhua.

Väittelemällä taas eri tahojen kanssa: mikä olisi oikea hoito, ei paranna ketään. On siis hyvä itse perehtyä ja kokeilla eri vaihtoehtoja. Itse en 20 vuotta seuranneena ja satoja korvatulehduksia hoitaneena tiedä niin haitallista, vastuutonta ja tuloksetonta hoitoa, kun antibiootti lapsen korvatulehdukseen on. Myös alle yksi vuotiaan Runsas rokottaminen nykyisessä hyvinvointi yhteiskunnassa: elohopea, formaldehydi, alumiini sisältävillä rokotteilla, ei oikein tunnu aina perustetulta. Keho tarkkailee kaikkea syötyä/ juotua, mitä kehoon suusta menee ja tämmöisten vieraiden ja myrkyllisten aineiden yhtäkkinen pääsy verenkiertoon tuntematonta reittiä, voi jo itsessään sekoittaa kehittämättömän puolustusjärjestelmän täysin.

Paljon rokotetaan vieläpä sen johdosta, ettei vanhempien tarvitse olla lapsen sairastettua pois työstä, jolla yhteiskunta ainakin epäilee säästävänsä. Rokotusten mahdollisista haitoista ei maailmanlaajuisesti kuitenkaan kiisteltäisiin niin paljoa, jos rokotteet olisi kaikille turvallisia. Ihmiset reagoivat eri tavoin lääkityksiin, kuten toiset rokotuksiinkin – eikä vaikutusta pysty ennalta tukimaan tai pois sulkemaan. Epäilyksi herää, jos terve lapsi sairastuu rokotteiden jälkeen – vaikkakin lääkärin päätelmä siihen: “se on vain sattumaa” – joka on tietysti ymmärrettävää – eihän kukaan halua edes omassa mielessään olla aiheuttamassa lapselle pysyvää sairautta tai kehityshäiriötä. 

Rokottaa voisi halutessaan kuitenkin valikoidummin ja ilman niitä raskasmetalleja ja ei niin paljoa ja niin pienenä. Elämme lääketeollisuuden painostuksessa/ lahjonnassa, ja edelleen pula-aikojen tautien pelossa. Meille on rokkojen poistumisen jälkeen tullut tilalle erilaiset allergiat, astma, joihin pelkästään kuolee Suomessa 100- 200 ihmistä vuodessa, mutta auta armias, jos joku kuolisi tuhkarokkoon.

Antibiootteihin palatakseni, se oli aikoinaan hieno löytö, mutta uskon tämän liiallisen käytön kääntyneen jo itseään vastaan, jossa kokonaisuudessaan haitat ovat suuremmat kuin antibiooteista saatu hyöty. Ja mitä tulevaisuus tuokaan tullessaan, kun bakteerikannat muuttuvat alati ihmisen puolustukselle liian vieraiksi? Kehon vastustuskyky on kaiken A ja O, kun taistelemme tämän päivän yleisempiä sairauksia vastaan, kuten virus-, bakteeri-, flunssa-, suolisto-, lyme-sairauksia tai homeallergiaa vastaan.

Liikalääkitys ja –rokotus altistaa uusille sairauksille ja herkkyyksille, joka näkyy samoin jo kotieläimissäkin: kun koiria on alettu hoitamaan ihmisten tapaan rokottamalla ja syöttämällä pienempäänkin ongelmaan antibiootteja, ovat koirat tulleet ihmisten tavoin “perinnöllisesti” allergisiksi sekä astmaattisiksi. Nykyisin on monet lasten vanhemmat, kuin koiran omistajakin alkaneet itse miettiä ja selvittämään, mitkä sairaudet oikeasti uhkaa terveyttä ja ymmärtäneet, että lievät tulehdukset tulevat, menevät ja vahvistavat. Liika hoitaminen koituu usein enemmän pysyväksi haitaksi ja altistaa vain lääkkeiden jatkuvaan käyttöön, joista ei sitten enää meinaa päästä millään eroon. Ajaudutaan oravanpyörään, josta kertoo nykyiset pitkät ja alati pitenevät potilasjonot.

Ihmisten kokonaisvaltainen herkistyminen ja uudet sairaudet, ei THL juurikaan kiinnosta, koska siellä seurataan loputtomiin, ettei kenelläkään ole enää mitään rokkoa, jotka saattoi jälkitauteineen koitua vaaralliseksi pula-aikoina.

Todellisuudessa rokot pula-aikoina poistivat ihmiskunnasta heikoimpia, joka olisi osa luonnonlakia ja tämmöinen karsinta on todennäköisesti pitkässä juoksussa ihmisrodunkin kohdalla selviytymisen ehto. Nyt kun kaikkia liika lääkitään hetkessä ja estetään sairastelut moni-rokotuksin ja antibiotein, meistä näyttää tulevan alati heikompia. Ihmisrotu heikkenee ja samasta syystä haitalliset bakteerikannat vastaavasti muuttuu kavalammaksi.

Nyt vain odotamme, koska tulee tästä erosta bakteerien vallankumous, joka tappaa sitten suurimman osan heikennetystä ihmiskunnasta? Lääketeollisuus on ahneudessaan ja lääkäreiden yksipuolisella koulutuksella muuttanut luontoa ja vieraannuttanut ihmisen luonnosta. Olemmehan jo nyt allergisia luonnolle: kukille, pensaille, puille, eläimille, homeille…, mutta tuleva bakteeripommi on sitten ihan oma tarina, ja se tappaa jo nyt –

– Brasilialainen 20 vuotias missi Marinana Brisdi da Costa hakeutui lääkäriin vuonna 2008. Hänellä ilmeni virtsatieinfektio muuntuneelle pseudomonas-bakteerille. Bakteeri levisi vereen ja aiheutti verenmyrkytyksen. Nuoren missin kudokset turposivat ja kärsivät hapen puutteesta niin, että kädet ja jalat jouduttiin amputoimaan sekä mahalaukku poistamaan. Noin vuoden kärsittyään hän lopulta kuoli. Nämä tulee olemaan meilläkin tulevaisuutta. Superbakteerit tappavat pelkästään Euroopan unionin alueella jo nyt 25 000 ihmistä vuodessa ja tilanne pahenee alati.

Nykyisin myös tiedetään, että suolisto on toiset aivomme, mutta ei tiedetä, mitä kaikkea antibiootti niminen “atomipommi” voi suolistossa saada aikaan myös ihmisen psyykelle? Ainakin lasten käytöshäiriöt ovat antibioottien vuosikymmeninä moninkertaistuneet, kuten nuorille määrätyt mielialalääkkeetkin, vihasurmat, syrjäytymiset, varhaiseläköitymimiset. Olen aina toivonut, että nykyisille uusille sairasryhmille löytyisi jokin muu epäilys kuin länsimaalainen terveydenhoito, mutta kun ei vaan löydy – ja jos löytyisi, lääkärikunta sen mieluusti kertoisi.

Joka viikko tapaan työssäni jo 30-40 vuotiaita, jotka ovat koko elämänsä olleet tulehtuneita, väsyneitä ja yhteistä heillä on usein lapsuuden pitkä antibioottikuurit korvatulehduksiin. Joten, ihmisistä tehdään pysyvästi sairaita jo lapsena. Sitten tätä järjestelmää kutsutaan tutkituksi ja viralliseksi hoitomalliksi. Etsikää ihmiset rohkeasti vaihtoehtoja, en usko että tulette katumaan. Olen hoitanut satoja korvatulehduskierteitä poikki homeopatialla ja ollut monelle pitkäaikaistulehtuneelle se “viimeinen toivo”. Moni lääkärikin haluaisi tehdä tuloksellisempaa työtä, mutta se ei ole Suomessa mahdollista – heidän pitää vain määrätä sitä antibioottia, jos lapsi kerran sinne tuodaan.

2.

Nykyiset teoriat hyvinvointi aikakauden sairauksille ovat usein epätoivoisia teorioita. Syyt allergioihin olisi liika puhtaus, johon ihmisiä kehotetaan. Tai sairautesi syy on perimä. Todellisuudessa ongelmia tuntuvan aiheuttavan liian lääkityksen lisäksi maanviljelyssä käytetyt myrkyt, teollisuus, jalostettu ja lisäainerikastettu ruoka. Antibioottien pitkäikiset haittavaikutukset ovat jo osin tiedoissa, mutta niistä ei syntyvän ristiriidan johdosta potilaille yleensä mainita.

Rokotustenkin mahdolliset vaarat tiedostetaan, mutta vähätellään, jotta ei synny rokotusvastaisuutta. Narkolepsia oli lopulta pakko myöntää, koska sairastui niin paljon hetkessä. Turvalliseksi kehuttua uutta HPV rokotustakin nyt 2017 epäillään tai sitä ei voida pois sulkea syypääksi ilmenneistä oudoista aivovaurioista, jossa mm. krooninen väsymys, kyvyttömyys ja apatia ovat oireina – kertoo IL neurologian erikoislääkäri, unitutkija Markku Partinen, joka aiemmin toi esiin epäilyn H1N1 rokotuksen aiheuttamasta narkolepsiasta.

Outoa hyötyä halutaan uskoa myös edellisen vuoden kannoista tehdyistä influenssarokotteista, jossa valmistuksessa ehkä virukset jopa muuttuvat vaarallisemmiksi. Ainakin kanoilla on saatu tämmöisiä tutkimustuloksia. Harvoin olen kuullut kenenkään kehuneen flunssarokotteen tuomaa hyötyä, vaikka sitä en tässä tyystin kielläkään, mutta elämänsä kovimman flunssan rokotuksen jälkeen sairastaneita tuntuu aina riittävän. – Se on ollut ainakin minulle se yleisin palaute, kun on ollut puhetta flunssarokotteista. Heille tai omaisille on sitten sanottu: “Rokotus ei nyt ehtinyt auttaa tai teidät sairastutti eri virus.”

Joka vuosi löytyy samat selitykset lukuisille rokotetuille, jotka juuri rokotuksen jälkeen sairastuvat entistä rajummin. Rokotettuja riskiryhmävanhuksia hoidetaan usein antibiooteilla useita kuukausia flunssarokotuksen jälkeen. Myös moni aina terveenä pysynyt, on sairastanut elämänsä rajuimpaan flunssaan juuri työpaikan tarjoaman ilmaisen flunssarokotteen jälkeen.

Myös armeijassa sairastetaan paljon, jossa annetaan monia rokotuksia heti alussa. Olen sivusta seurannut, kun useampi perusterve, urheileva uusvarusmies on sairastunut pian armeijassa epämääräisiin kuumesairauksiin, aivokalvotulehdukseen, krooniseen väsymykseen. Kuitenkaan tämmöisiä epidemioita ei tapahdu muilla vastaavilla leireillä tai laitoksissa, kuten urheiluleireillä, vankiloissa, poikakodeissa. Siellä missä rokotetaan kyseisiä tauteja vastaan, sairastetaan niitä myös eniten. Mielestäni ilmiötä pitäisi tutkia.

Samaa asetelmaa pitäisi tutkia herkistymisestä sisäilmalle, rakentamisessa ja varsinkin ilmastoinnin hyöty/haitta suhteista. Ennen ei olleet rakennuksien sisäilma homeisia ja tuuletus tapahtui painovoimaisesti ja/tai ikkunan kautta, mutta nyt ovat tehokkailla sisäilmajärjestelmillä varustetut uudetkin rakennukset ovat täynnä sisäilmaongelmaa. Toiseksi vielä ihmiset herkistyvät kovaa vauhtia homeille, hajuille, savuille, jne., joita herkistymisen syitä ei haluta julkisuudessa käsitellä. Eli olemme pulassa, kun suhteessa kaikki huononee ja taustalla oleva raha estää aiheuttajien korjaamisen. 

Home ja vokkikaasut sairastuttavat monin eri tavoin: altistaen mm. tulehduksille ja ovat monien epämääräisien ongelmien takana. Hiirikokeissa on osoitettu, että antibiootit herkistivät hiiret myös homeitiöille. Suurin syy taas huonoon sisäilmaan on vääränlainen pikarakentaminen, jossa esim. rakenteet jäävät kosteaksi, liimat ja eristeaineet erittävät itsessään ja kosteuden kanssa vokkikaasuja. Ilmastoinnilla kun vielä alipaineistetaan huoneistot, joka ajansaatossa kosteuttaa seinä, jotka sitten homehtuu ja alipaineisessa huoneistossa korvausilmakin voi tulla maan alta, vaikka putkikanaalista.

Kaikissa näissä on kaupallisuus se suurin hyötyjä ja kun kukaan ei ole vastuussa mistään, niin kaikki jo havaitutkin virheet (lääkitysrumba, rakentaminen, teollinen ruoan valmistus)) muutetaan vasta vuosikymmenten päästä, jos silloinkaan.

Missä sitten on eniten menty vikaan, on vaikea sanoa, mutta home-ongelma laajenee kovaa vauhtia – voi puhua jo kansansairaudesta. Home aiheuttaa toisille tulehduksia, ihottumia, hengitystiesairauksia, väsymystä, mielialavaihtelua, epätodellista oloa ym. Oireilut voidaan homeopatialla usein hoitaa, mutta jos altistuu jatkuvasti homeelle, niin oireet ei helposti häviä tai saattavat alati palata.