Migreeniyhdistyksen edustaja tyrmäsi aloittamansa keskustelun

Kävin 30.8.15 Lahden Ilo-Fiilis-Onni messuilla, jossa käytävältä pysäytti Suomen Migreeniyhdistyksen edustaja. Hän kysyi, “Onko migreeni teille tuttu?” Vastasin, ettei muutoin, mutta olen hoitanut monia oireettomaksi. Hän kysyi, “mitenkä?” Johon vastasin lyhyesti: paljolti akupunktiolla ja kartoittamalla yksilöltä väärät syömiset. Kyseinen yhdistyksen edustaja sanoi heti, olevansa asiasta eri mieltä ja meidän ei kannata keskustella enempää.

Yllätyin negatiivisesta asenteesta niin, että kerroin kuitenkin vielä, että migreeniinkin on aina syy olemassa ja se aiheutuu sisäelimien tilasta, johon vaikuttaa syömiset / juomiset – herkkyys niille on yksilöllistä ja aiheuttaa toisille näitä särkykohtauksia. Migreeniyhdistyksen edustaja toisti, että on eri mieltä ja meidän ei kannata keskustella enempää. Hän vielä painotti, että migreeni on perinnöllinen sairaus ja on geeneissä.

Ihmettelin hänelle hänen asennettaan yhdistyksen edustajana, jossa pitäisi olla kyllä avoimempi eri hoitomalleille. Koska tämmöiset voimakkaat asenteet sairasyhdistyksissä vaikeuttaa ihmisten yritykset etsiä itselleen sopivaa apua ja vie heikoimmilta uskon jo saatuunkin apuun. Ei keskusteltu sitten hänen toiveestaan enempää, mutta ymmärsin, että lääkekuurit ovat ainoa oikea hoito.

Kirjoitan asiasta, koska minua ihmetyttää, kuinka paljon Suomalaiset on manipuloitu näihin geeni/ perimäsairauksien syyksi ja sinua voi silloin vain lääke auttaa? Migreeniäkin on kuitenkin hoidettu menestyksekkäästi maailman sivu ja paljon ennen kuin geeni-sanaa tai yhtään lääketehdasta on keksitty.

Saman viikonlopun 29.8.15 Ilta-Lehdessä oli iso juttu: Koukussa kipulääkkeisiin. Siinä mm. migreenistä kärsivä sairaanhoitaja kertoi menettäneensä kipulääkeriippuvuuden takia 3 työpaikkaa ja joutui lopuksi Minnesota-hoitoon. Vierottaminen lääkkeistä kesti hänelle vuoden ja päästyään eroon lääkeriippuvuudesta, hän hoitaa itseään mm. luontaislääkkein ja voi nykyisin paljon paremmin. 

Usein tulee mieleen, että onko nämä sairausyhdistykset sairaiden vai lääketeollisuuden asialla?

Laitoin myös viimekeväänä 20.5.15 Crohn ja colitis yhdistykselle s-postia – kun oli ollut Aamu-TV:ssä juttu haavaisesta paksusuolesta ja niiden hoito vaikeuksista. Kerroin viestissä, että olen hoitanut luontaisesti lukuisia haavainen paksusuoli asiakkaitani terveeksi, jos yhdistyksen jäseniä kiinnostaisi kokeilla vaihtoehtoa. Ei oltu kiinnostuneita – kovat lääkkeet ja suolen poisto on Suomessa se oikea ja virallinen hoito  nähtävästi jatkossakin.