Miksi Ylellä suositaan Skeptikoita?

Ylellä on toimittajissa paljon skeptikoita, kuten: Skepsisyhdistyksen perustaja/ toimittaja Matti Virtanen, Aamu tv:stä Sanna Ukkola, A-studiosta Jaakko Loikkanen, Fingebor piirtäjä Pertti Jarla ja monia muita. Ruben Stillerkin on lähetyksessään soimannut ns. “sähköhoitoja”, mutta miksi heitä on paljon Ylellä? Muilla kanavilla ei kyseistä ilmiötä esiinny.

Ylellä suositaan nykyään myös skeptikko vieraita, kuten tämä kansalla ennestään melko tuntematon kirjailija/ tohtori/ Skeptikkoyhdistyksen varapuheenjohtaja Tiina Raevaara, joka on pienen ajan sisällä saanut paljon Ylellä julkisuutta ja päässyt lähes kaikkiin Ylen suosikki ohjelmiin: A-studio, aamu tv, uutisvuoto, puoli seitsemän, prosak- proosaklubi, Efter Nio.

Näissä ohjelmissa Raevaara on skeptikkona leimannut ja sortanut luontaishoitoja, mainostanut itsestään ja fiktiivistä kirjaansa. Eräässä ohjelmassa hän kertoi, “kun en keksinyt kirjaani tekstiä, niin olin pimeässä huoneessaan alasti ja yritin siten keksiä tarinaa”. Jos on kirjailija, niin hän tulee kirjoillaan tunnetuksi – jos taas ei ole myyvä kirjailija, niin ei siitä tarvitse kertoa alati TV:ssä. En muista, kuka muu, edes tunnettu olisi saanut noin kattavan esiintymisen eri ohjelmissa noin pienen ajan sisällä – ja varsinkaan ilman mitään yhteiskunnallista asemaa tai sanomaa.

Kuitenkin 98% suomalaisista miettii, kuka on tämä Raevaara ja mitä hän tekee näissä monissa suosikki ohjelmissa, jossa yleensä vierailee asiantuntijoita tai muuten tunnettuja henkilöitä? Kysymys kuuluukin: miksi juuri Yle tarjoaa Skepsisryhdityksen varapuheenjohtajalle niin paljon julkisuutta ja antaa hänen mainostaa ohjelmissaan henkilökohtaista aatettaan ja kirjojaan?

Täytyy muistaa, että Yle ei ole kaupallinen ja on sitoutumaton verorahoilla pyörivä kanava, joka ei suosi edes työntekijöiltään mielipiteitä. Skeptikot, joita moni toimittajakin Ylellä edustaa, on kuitenkin fanaattinen järjestö, joka pilkkaa ja tuomitsee: uskontoja, filosofioita, hoitomuotoja, teorioita, ihmisten perusoikeutta, sekä haluavat rajoittaa jopa perustuslakia – ja kaikki heidän oman näkemyksensä tai uskonsa nojalla.

Skepsis saa omasta mielestään tuomita ja pilkata julkisesti “tyhmempiä” ns. sovitun tieteen varjolla. Skeptikoille tämä ajassa uskottu tiede, on ennen kaikkea vain modernimpi uskonto vanhoille jumalopeille, mutta ajatukseltaan eivät eroa tuomitsevista lahkoista. Skeptikot itse palvoo lähinnä kaupallista alaa, jossa rahalla patentoidaan ns. tiedettä, joka on kuitenkin tiedettä vain toistaiseksi.

Skeptikoiden pilkkatoiminta on verrattavissa julkisen pilkan myötä vihakäyttäytymiseen/ rasismiin, jotka on Suomessa muissa yhteyksissä jo kielletty. Mielestäni Ylen pitäisi kieltää kaikki tämmöinen sortoharrastus työntekijöiltään, ja rajata näiden asioista tietämättömien skeptikoiden mielipiteiden esittäminen kanavillaan, koska nämä ruokkii kansassa eriarvoisuutta, luo ristiriitoja ja on usein perusteetonta syyllistämistä.