Valvovat virastot

1.

Suomesta puuttuu puolueeton taho, joka tarkastelisi, mikä olisi monessa toimivinta hoitoa eri sairauksiin tai mistä sairaudet usein johtuu? Moni virasto ei myöskään puutu oleellisiin ongelmiin, jos hyötyjänä taustalla on teollisuus.

Suomessa on useita virastoja, jotka valvovat terveyteen ja sairauteen liittyviä asioita. Sairaudet kuitenkin yleistyvät hyvinvointiaikakaudesta huolimatta ja kaikissa ikäryhmissä. Suomessa ei ole tahoa, joka tutkisi ja puuttuisi oikeisiin terveyttä heikentäviin seikkoihin, eli syihin. Tupakan ja suolan syyllistäjiä löytyy paljon, mutta niillä ei ole ollut juuri mitään vaikutusta ihmisten nykyisiin sairastelu taipumuksiin. Myös perimää tarjotaan kaikkeen, jotta ihmiset lopettaisivat syiden pohtimisen ja syyttäisivät itsensä lisäksi vanhempiaan, eikä lääkäriä siitä, että ovat jatkuvasti sairaita.

Miksi sitten sairauksien oikeita syitä ei etsitä? Syyt johtaisivat usein sylttytehtaalle ja kun puolueeton tukimusta ei juuri ole, niin tutkimuksen maksajat aina määrittää, mihin tutkimuksella pyritään. Vallitsevan tilanteen johdosta nykysairaudet vain lisääntyy ja ne yritetään kertoa kuuluvan elämääsi, kuten yleistyvät allergiat, lasten käytöshäiriöt, diabetekset, suolistosairaudet, syövät, jne. Tulosvastuu sairaanhoidoista myös puuttuu, kun kukaan ei hyödy siitä, että ihmiset olisivat terveitä – sairaat pyörittävät rattaita niin paljon enemmän.

Lääkärikunta, joka sanoo usein sairaanhoidoissa sen viimeisen sanan: edustaa lääke- ja oirehoitoja, joilla sairauksien oireita yritetään lievittää ja saavat siihen koulutuksen ja siitä palkan. Ja käytännössä, mitä enemmän on sairaita, sitä enemmän saavat palkan lisäksi myös valtaa. Eihän mikään ammattiryhmä pyri eroon asiakkaistaan, jos ei siitä erosta erikseen makseta. Järjestelmään pitäisi saada muutos ja lääkärille maksettaisiin enemmän hoidoista, jossa potilaan sairaus loppuisi. Tai sitten valtiton pitäisi tukea kaikkia hoitomalleja samanarvoisesti ja lääkäreiden palkan maksaisi pääasiassa lääketeollisuus, joiden tuotteita he yksistään konsultoivat. Jos potilas haluaa esim. antibiooteista johtuvan tulehduskierteen poikki homeopatialla, hän joutuu sen Suomessa itse maksamaan ja lääkäriltä hiukan “salassa” hoitamaan.

2.

THL eli Terveyden ja hyvinvoinnin laitos koostuu pitkälti lääkäreistä ja lääkehoito koulutusmallin saaneista, joiden katsontakanta on rajallinen tai eivät voi poiketa systeemistä, joka estää usein jopa järjen käytön.

THL on liian paljon sidoksissa lääketeollisuuteen, joka myös lahjoittaa THL:le “tutkimus” rahaa. THL listoilla on myös skeptikoita, kuten psykiatri Hannu Lauerma, joka vastustaa luontaisia lääkkeettömiä hoitomalleja. Lauerma esiintyy THL:ssä tutkimusprofessori arvonimellä, mutta mitä Lauerma siellä tutkii, on kansalle epäselvää. Ei Lauerma ainakaan luontaishoitojen arvostelulausuntojaan ole perustellut tekemillään tutkimuksillaan.

Lauerma on vankimielisairaalan johtaja ja pitää lisäksi yksityistä vastaanottoa – miten hän edes ehtisi olla THL:n palkkaama tukija? Vai onko THL:llä myös palkattomia ja toimettomia tutkijoita? Voiko yleensäkään yhteiskunnallinen tutkija tai kouluttaja toimia puolueettomassa ja yhteiskunnan rahoittamassa laitoksessa, ja kuulua samalla laillisia ammatinharjoittajia tai uskontoja arvostelevaan ja pilkkaavaan lahkoon, eli skeptikkoihin? THL:n pitäisi palkata ensisijaisesti riippumattomia ja asenteista vapaita tutkijoita, jotka tutkisivat: mihin suomalainen lääkkeellinen hoito ja varsinkin mielenterveyshoito on menossa – kun jo joka 5 syö mielenterveyslääkkeitäkin ja mistä lääkityksien myötä yleistyneet joukkosurmat ja selittämättömät vihatapot oikein johtuu?

THL:n anti sairaalle kansalle on: kaikki on hyvin ja olemme terveempiä kuin koskaan. Jos taas olet sairas, etkä tupakoi, niin olet sitten perinnöllisesti sairas, vaikka vanhemmillasi ei kyseistä sairautta olisikaan. THL seuraa paljolti vanhoja pula-ajan sairauksien ilmaantumisia, ja että kaikki ottaisi rokotteita, mutta ei sitä, mitkä todelliset sairaudet meillä vauhdilla lisääntyy. Sairasjonot ovat pidemmät kuin koskaan, mielenterveyslääkityksiä enemmän kuin koskaan, sairas-eläköitymistä enemmän kuin koskaan, kroonisesti sairaita enemmän kuin koskaan, sairaslomia enemmän kuin koskaan, armeijan lopettaa sairauksien takia enemmän kuin koskaan, lääkäreitä enemmän kuin koskaan, jne. Ja THL:n mukaan: olemme terveempiä kuin koskaan.

Ihmiset voivat monin tavoin huonosti ja moninaiset sairaudet vain lisääntyvät. Se näkyy jopa siinä, kuinka ahdistuneet ja turhautuneet potilaat uhkailevat ja pahoinpitelevät päivittäin lääkäreitä ja sairaanhoitajia. Ei ennen semmoista tapahtunut, ja voi kysyä, kuka tyytyväinen pahoinpitelisi auttajansa. Nykyiset mieliala-, masennuslääkkeiden epäillään sekoittavan varsinkin nuorten aivojen kemiat – altistaen heidät itsetuhoisuuden lisäksi suunnattomalle väkivallalle. En ole koskaan kuullut THL:än olevan tästäkään asiasta huolissaan, josta lääketeollisuus saa ihmisten kustannuksella monien miljardien tulot.

Sairaalajonot ovat lisääntyvien sairastelujen johdosta myös ennätys pitkiä, terveyskeskuksiin ei saa usein edes aikoja, vaikka lääkäreitä on enemmän kuin koskaan, mutta eivät riitä ja lääkkeiden kulutus nousee joka vuosi 3-15 %. Vuosittain 3500–4000 varusmiehistä keskeyttää asepalveluksen sairaus syistä. Sairaslomat ovat moninkertaistuneet viimevuosikymmeninä. Lapset syövät nykyisin pelkästään korvatulehduksiin vuosittain yli 500 000 antibioottia ja putkitukset päälle. Syöpäsairaudet johon tutkimusten mukaan mm. kolesterolilääkkeet ja antibiootti altistaa, ovat myös moninkertaistuneet. 1970 luvulla joka 10 sairastui syöpään, nykyään jo joka kolmas ja kohta joka toinen. Diabeteskin, jota mm. voimakkaasti yleistyneet antibiootit tutkimusten valossa aiheuttaa, on jo kohta yksi yleisin pitkäaikais-sairaus. Mutta: THL:n tutkimusprofessori Seppo Koskinen kertoi Aamu TV:ssä 22.11.12. ”suomalaiset ovat terveempiä kuin koskaan”.

Ei pitäisi peilata nykypäivää pelkästään pula-aikaan, jolloin sodat ja kulkutaudit tappoi aliravittuja ihmisiä ja osa kuoli ihan nälkään, mutta siihen usein verrataan. Se hyötysuhde on ohitettu jo ajat sitten ja olemme jo uudessa terveys- tai järki-pula-ajassa. Uskon, jos näillä nykyheikkouksilla palaisimme pula-aikaan, menehtyisimme varmaan kaikki. Geeniperimämme ja vastustuskykymme ovat heikentyneet liiasta lääkekulttuurista, teollisesta ruoasta, tehoviljelystä ja lisäaineista jo niin paljon. Ihmiset eivät katso ympärilleen tai vaadi tuloksia edes omissa hoidoissa, vaan syövät kaiken maailman lääkekuurit saamatta usein todellista apua, kun auktoriteetti käskee syödä ja oravanpyörä on kohta valmis. Lisänä erilaiset Tiedetoimittajat julistavat kansaa tyhmäksi, jos ihmiset etsivät vaihtoehtoja jatkuville lääkekuureille tai etsivät itselleen sopivampaa ruokavalioita ruokaympyrämallista.

Jos puolueeton taho tekisi tämän THL:n tutkimuksen, olisi vastaus varmaankin se mikä näkyy ympärillä: Epidemiat ovat korkean elintason ja rokotusten myötä kyllä vähäisiä. Ihmisiä kuolee nopean ja hyvän ensiavun johdosta harvemmin ja keski-iän nousuun vaikuttaa eniten syntyvien nykyinen pieni kuolleisuus, kun synnytys tapahtuu saunan sijasta valvotuissa sairaaloissa. Mutta lääkkeiden liika tarjonta, lisäaineiden runsas käyttö sekä jalostettu ravinto ovat = elintapa-, tulehdus-, heikentynyt vastustuskyky, uupumus-, allergia-, syöpä-, hermostosairaudet, jotka ovat näivettämässä ihmiskunnan ja vähitellen myös eläinkunnankin turmioon ja luonto saastuu ja muuttuu lääkejäämistä korjaamattomaksi.

Sairaat ihmiset hyödyttävät vain niin monia tahoja enemmän, että niistä ei vain oikeasti haluta eroon, vaan pikemminkin niitä lisää. – Myös THL ja tutkijat tarvitsevat sairaita. Se voi kuulua absurdilta, mutta sairaat ja bisnes on tärkein asia myös sairaanhoidoissa. Sairauksien oirehoito onkin jo maailman suurin bisnes, ja nykyisessä laajuudessaan ja lisääntyvässä monopolissaan ihmiskunnan ehkä suurin huijaus ja saastuttaja. Hyvien asioiden varjolla myydään paljon huonoa. Toisella kädellä autetaan, toisella heikennetään, että systeemi jatkuu.

3.

Evira elintarvikevirastona ei valvo, että ruoka olisi kaikilta osin edes turvallista. Kuten kiellä teollisuudelta monia haitallisiksi tiedettyjä lisä-aineita, makeutusaineita. Tai tutki, onko paljon käsitellystä jalostetusta ruoasta syöjälle enemmän haittaa kuin hyötyä? Evira ei esim. selvitytä, miksi suomalainen maito tai vehnä aiheuttaa nykyisin niin paljon sairautta, jota ei tapahtunut ennen tai miksi usein ulkomaalaiset vastaavat tuotteet ei altista oireille?

Maitoa lypsi Suomessakin vielä -70 luvullakin lehmärodut, joiden maito sisälsi A2-proteiini, joka sopi kaikille juotavaksi. Sitten alettiin vaihtaa lehmärotua, joka lypsi enemmän maitoa, mutta näiden rotujen maidossa oleva A1-proteiini ei sitten sopinutkaan niin hyvin ihmisten ravinnoksi, aiheuttaen mm. diabetesta, suolisto-ongelmia, mutta maitoa saatiin niistä enemmän. Eli kaupallisuus voitti tässäkin asiassa.

Meijereissä maito lisäksi kuumennetaan eli pastöroidaan, jolla ehkäistään mm. salmonella-, ja listeria bakteereita, jotka voivat aiheuttaa ripulitaudin. Tämän varotoimen johdosta maidosta kuolee myös ne hyödylliset bakteerit. Meijerissä myös maidon rasva pilkotaan, jotta maito olisi kauniimman näköistä. Pieneksi pilkotut rasvamolekyylit menevät mahdollisesti suolen läpi verenkiertoon, kuten A1-proteiinikin – aiheuttaen tulehdusta kehoon. Evira on jäänyt – 50 luvulle ja seuraa vain, onko salmonellaa tai listeriaa.

A1 Maito on nykykarjalla tuottajille varmasti parempi, mutta suomessa on n. 4 miljoonaa ihmistä, jotka sairastavat tietäen tai tiedostamatta tästä jalostetusta maidosta: Suolisto-ongelmia nivelsairauksia, osteoporoosia, diabetesta, hiusten lähtöä, korvatulehdusta, iho-allergioita, jne. mutta satunnaista salmonellaripulia ei siis ole – siitä pisteet Eviralle.

Eli jotenkin tässäkin valvonnassa on menty metsään, koska suurin hyötyjä tuntuu olevan elintarvike-, ja lääketeollisuus. Esim. Ranskassa lypsetään A2-proteiini sisältävää maitoa ja siellä kaikki, myös suomalainen voi sitä juoda. Jos meillä olisi ihmisen parasta ajava elintarvikevirasto, se luonnollisesti kieltäisi kaikki laajalti ongelmia tuottavat lisäaineet, ruoka-aineet, tai jalostukset ja vaatisi tilalle luonnollisempia ja siedettävämpiä tuotteita, joista mallia voisia hakea vaikka sieltä ulkomailta. Tai yksinkertaisesti verrata, miten asiat olivat aikaisemmin ja ovatko kokonaisuus nyt kansalle parempi?

Myös valkoisen sokerin voisi muutattaa esim. kookossokeriksi, jonka glykeemi-indeksi on 35 tai Agave-siirappiin indeksi 11-19, kun taas sokerin indeksi on 75. Karamellin hinta sokerimuutoksella hieman nousisi, mutta sokerin aiheuttamat sairaudet ja lihominen vähenisi. Mutta ei, vaan nykyään suositaan sokeria haitallisempaa glukoosi-fruktoosisiirappeja, jotka koukuttavat vielä enemmän makeanhimoon.

Evira harjoittaa paljon epäolennaista byrokratiaa, jossa suuryrityksillä on vapauksia, karja-eläinten epäinhimilliset olot jää usein selvittämättä. Eviran mielestä on myös tärkeää, että elintarvike säilyy, joka taas tukee teollisuutta. Säilyvyys on tärkeä asia, mutta pitäisi myös kellot alkaa hälyttämään, jos elintarvike säilyy loputtomiin. Olen vakuuttunut, että on vaarallisempaa syödä ruokaa mikä säilyy pitkiä aikoja, kuin ruokaa, mikä pilaantuu normiajassa tai olisi vaikka syödessä jo vähän pilaantunut. Muistan aina armaan isäpuoleni, joka oli köyhistä oloista ja sodat käynyt, mutta mikään ruoka ei ollut koskaan niin pilaantunutta, että sen olisi saanut heittää pois. Ei ollut niin homeista leipää tai juoksettunutta kalasoppaa, että sen olisi saanut heittää pois – hän söi aina kaiken. Mutta hän ei ollut koskaan kipeä – ei flunssaa, ei vatsavaivoja, ei allergioita.

Harmitonta luontaistuotteita tai sen mainontaa syynätään Eviran puolesta kyllä suurennuslasein – uhkaillaan ja tarvittaessa maahantuojia tai myyntiä sakotetaan armotta. Tunnettujenkin luontaistuotteiden myynti saatetaan suomessa kieltää tai sakottaa, jos vaikka maahantuoja mainoksissaan kertoo valmisteen olevan hyväksi johonkin sairauteen, vaikka asia olisikin juuri niin. Luontaistuote paketissa ei saa siis turvallisuuteen vedoten lukea: mihin ja miksi sitä käytetään.

– Luontaistuotteet ovatkin huumaavien aineiden lisäksi ainoat tuoteryhmät, joissa ei saa harjoittaa vapaata mainontaa. Vastaavasti synteettisen lääkkeen tehon voi esittää kansalle vapaasti TV:ssä animaatiolla: kuinka lääke vaikuttaa tehokkaasti – kunhan tuotteelle on tehty hiirikokeet, valmistaja antanut siitä oman raporttinsa ja se on kalliisti rekisteröity. Tuotteen teho, mahdolliset haitat tai mainonnan johdosta tehty hukkaostos, jää kuitenkin käytännössä aina kansalaisen kontolle. Mutta tuhansia vuosia tunnettua kasvin parantavista vaikutuksista ei saa kertoa.

Mitään positiivista väittämää tai mainosta, vaikka se olisi tosikin, ei saisi luontaistuote sisältää. Muissa elintarvikkeissa myös harhaan johtava mainonta kyllä sallitaan. Kävimme kerran syömässä tunnetussa hampurilaisketjussa, jossa vaimoni tilasi tuotteen ylhäällä olevien hampurilaiskuvan perusteella: ”Tilaisin tuon”. Kun vaimoni sai hampurilaisen, hän vei sen takaisin myyjälle ja sanoi “Ei tämä ole sama kuin tilaamani tuolla kuvassa” – “Tämä on ainakin puolet pienempi ja välissä olevat pihvitkin ovat 1/3 kuvan pulleista pihveistä”. Myyjä sanoi kyseisen hampurilaisen kuitenkin olevan saman niminen ja hintainen kun kuvassa oleva, mutta pahoitteli, kun mainoksen kuvan kaltaista tuotetta ei heillä ole lainkaan myynnissä.

Suomeen pitäisi perustaa luontaistuotteita valvovavirasto, joka valvoisi ja tarkastelisi pelkästään luontaisia hoitoja ja valmisteita, siihen tarvittavan koulutuksen ja näkemyksen pohjalta. Näin ohjeistus ja rajat olisivat oikeudenmukaiset, eivätkä lähtökohtaisesti kielteiset. Nykyinen Evira toimii luontaistuotteiden kielloissa paljolti Lääkelaitoksen juoksupoikana, jossa myös lääkärikunta esittää kielto-ohjeita.

4.

Potilasvakuutus – on se taho, joka vakuuttaa lääkärin työn. Potilasvakuutuksen harjoittamaa byrokraattista vakuutustaistelua, jossa tuomarina ja maksajana toimii sama taho, on kovin rajallista oikeusturvaa. Lääkehaitoissa ei tunneta sitäkään vastuuta. Potilasvakuutus, ehkä vielä enemmän kuin moni muukin vakuutuslaitos, tekevät töitä etsimällä syitä potilaan vakuutuskorvauksen kumoamiseen kuin maksaisi selvistäkään vahingoista.

Ihmisten potilastiedostoa käytetäänkin usein potilasvakuutuksessa heitä vastaan. Potilastiedot tutkitaan potilasvakuutus tapaukissa KELA tietojenkin kautta tarkasti ja sieltä poimitaan mahdollisia diagnooseja vuosienkin takaa, johon vedoten: potilas ei ollut terve ennen lääkärin aiheuttamaa vahinkoakaan, eikä oikeuta täten korvaukseen tai ainakaan kovin suureen semmoiseen.

Lähtökohtaisesti potilasvahingossa tilanne on usein tämä: yksinäinen, väsynyt, sairas ja ymmärtämätön maallikko. Vastaan: operoiva lääkärin ammatillinen lausunto, Potilasvakuutuksen asiantuntijalääkärit, -lakimieskaarti ja kasa vanhoja diagnooseja, joista käy ilmi, että potilas oli sairas jo sairaalaan mennessä. Ja jos se ei riitä, Potilasvakuutus tutkii aina KELA:n tiedoista kaikki aiemmat lääkärikäynnit/diagnoosit, joihin vedoten potilas olisi ollut vaikka kauttarantain sairas jo aiemmin ja korvaus hylätään. Ihmiset eivät usein ymmärrä, kun käyvät lääkärissä valittamassa aina kaikkea, että sanomaasi ja diagnooseja voidaan jatkossa käyttää sinua vastaan, jolloin ne estävät sinua saamasta mahdollista vakuutuskorvausta tai esim. lentolupakirjaa, vaikka aikoinaan diagnosoitua sairautta ei enää olisikaan.

Näin evätään vuosittain lukuisat korvaukset, uudelleen koulutukset ja eläkkeet. Näitä sairaspäivärahalla olevia ”hylättyjä” ja riitautuneita potilaita hoidetaan usein ilman yhteiskunnan tukea sitten terapeuteilla. He maksavat hoitonsa vähäisistä päivärahoista itse, että saavat edes jostain apua mahdolliseen kipuun tai liikuntarajoitteisuuteensa. Tyypillisiä asiakkaita ovat alaselkä leikkauksen uhrit, jossa hermovaurio ja/tai arpikasvusto on aiheuttanut alaselkään suunnattomat kivut. Lääkärit ei pysty näitä juuri auttamaan, kuin hiukan epilepsia lääkkein ja eläkepaperein. Potilasvakuutus taas ei maksa näistä korvausta, koska vahinko on niin yleinen, ettei sitä katsota yllättäväksi vahingoksi, vaikka se potilaalle sitä olisikin. 

5.

Huumaavat luonnon kasvit kiellettiin -50 -60 luvulla. Lääketeollisuus kehitti silloin huumekasveista synteettisiä kopioita, joita alettiin nimittämään sitten lääkkeiksi, joka kuulostaakin jo ihan eri tuoteryhmältä. Käytännössä kuitenkin synteettiset muodot aiheuttavat huomattavasti enemmän riippuvuutta ja kuolemia kuin luonnon huumaavat kasvit. Mutta valmistus on helpompaa ja myyntivoitot ovat suuremmat ja jakautuvat ”oikeille tahoille”.

Nykyään on myös markkinoilla laittoman kannabiksen lisäksi tullut laillinen lääkekannabis. Sitten on nämä monin tavoin kielletyt tupakat ja nuuskat, joiden rinnalle on kuin terveystuotteena mainostetut lääketeollisuuden paljon tupakkaakin vahvemmat synteettiset nuuskat ja suihkeet, eli nikotiinivalmisteet.

Näiden nikotiinivalmisteiden mahdollisista vaaroista ei taas toitoteta julkisesti lainkaan, vaan pelkästään suositellaan niiden käyttöä – vaikka ne voivat aiheuttaa akuutin aivoveritulpan tai nikotiinisuihke keuhkotulehduksen, joihin molempiin voi pahimmillaan kuolla heti. Nämäkin lääketeollisuuden vaihtoehdot voivat olla siis parjattua tupakkaa paljon vaarallisempia, mutta kun valmistaja on suuri-lääketeollisuus, niin se tekee tuotteesta hyväksytyn.

Tupakan syyllistäminen ja kiellot, on synnyttänyt ensisijaisesti lääketeollisuudelle lisää tuloja, mutta aiheutti aluksi ravintoloiden konkurssiryöpyn, pitkäaikaisen verorahojen vähenemisen, naapureiden keskinäiset epäsovut ja lisännyt salakuljetuksen myötä rikollisuutta ja tuomioita, ja sitä kautta vielä enemmän lisämenoja yhteiskunnalle. Tupakkakiellot perusteltiin terveyshyödyillä ja tulevilla miljardien säästöillä. Missä ne terveyshyödyt ja rahat nyt sitten on? Tupakointi on vähentynyt rajusti, mutta yhtälailla syövät lisääntyneet, kuten astmat, allergiat, ja kaikki muukin, mitä tupakan haittoihin on rinnastettu. Sairasjonot kaikissa ikäluokissa näyttää vain kasvavan, kuten verorahan tarvekin.

Sairauden lisääntyy nykyisellä hoitomallilla entisestään ja tupakan vähentämisellä ei ole siihen juuri muuta vaikutusta, kuin useampi elää vanhemmaksi ja maksaa yhteiskunnalle vielä enemmän. Säästöä yhteiskunnalle ei tästäkään kieltolaista lopulta tule, vaan menoja ja rikollisuutta.

Nämä tupakan aiheuttamaksi väitetyt liki kaikki nykysairaudet, on lääketeollisuuden maksamia tutkimustuloksia, koska käytäntö on selvästi muuta. Pitkäaikaistupakointi tappaa monet kyllä ennen aikojaan ja yleensä kun sairaus tupakoivalla ikäihmisellä todetaan, niin kuolema jo korjaa. Mutta elämän varrella väitettyjä sairauksia, tupakka ei yleensä käytännössä aiheuta. Ja siitä kertoo jo sekin, että tupakoinnin kulta-aikoina 50–70 luvulla, monet tupakasta väitetyt sairaudet olivat paljon nykyistä harvinaisempia.

Yksikään kieltolaki ei ole koskaan onnistunut, vaan aiheuttanut moninkertaisia ongelmia. Alkoholin kieltolaki synnytti Mafian 1900 luvun alun Amerikassa, joka porskuttaa nyt toisen kieltolain kanssa. Huumeiden kriminalisointi pitkää kestäneenä, on aiheuttanut sitten maailman suurimman rikollisuuden, joka on täyttänyt vankilat ympäri maailmaa ja lisännyt huumeiden käytön monituhatkertaiseksi.

Näistä kieltolaeista on syntynyt suuria ongelmia ja kuolemaa. Jos huumekieltolaki poistuisi, huumeiden käyttö haittaisi enää korkeintaan käyttäjää, erilaiset muuntohuume kokeilut sekä salakuljetus ja velkaantumiset loppuisi. Nyt huumemaailmassa velkaantuneita tapetaan tai velkaantunut ryöstää ja tappaa ulkopuolisen saadakseen rahat huumevelkoihin. Näitä tahoja on helppo syyttää rikollisiksi ja loputtomiin tuomita, mutta ei ihminen koskaan pääse tarpeesta nautintoaineisiin. Mutta jos he tekevät sen salaa ja laittomasti, niin tulos on nykyinen ja alati paheneva.

Jos siis luonnollisten huumeiden käyttö vapautettaisiin, hinnat romahtaisivat niissä alas ja samalla rikollisuus vähenisi rajusti. Niin paljon kovarikollisuus liittyy juuri kiellettyihin huumeisiin. Alkoholin kiellolla aikanaan tapahtui sama asetelma: Alkoholia käytettiin kieltolain aikaan enemmän kuin aiemmin ja salakuljetuksen myötä väkivalta ja aseet puhuivat jo silloin.

Sitten on se suurin huumekäyrä: lääketeollisuuden huumeet, joita pääosin määrää lääkärit. Ne ovat yhteiskunnissa hyväksyttyjä huumeita, vaikka niihin sairastuu ja kuole ihmisiä valtavat määrät. Tyypillinen ystävänsä puukolla tappanut, joka ei muista illasta mitään, on juuri lääkkeiden ja alkoholin yhteiskäyttäjä. Rikoslehti Alibi on näitä kertomuksia täynnä, mutta kun näihin syihin ei haluta puuttua, lehdellä menee hyvin jatkossakin.

Lääkärikunta on myös eniten huumeita käyttävä ammattikunta – joka kertoo myös siitä, että huumaantumistarve ei ole pelkästään alamaailman tarve. Lääkärit saavat helposti käyttöönsä näitä lääketeollisuuden laillisia huumeita.