Vertaus Kuubaan

Tämä sikareita tupruttava, pörssimaailmasta syrjäytetty kansa on sivutuotteenaan osoittanut yhden tärkeän asian. Se on yksi maailman tervein kansa. Siellä käytetään maailman vähiten lääkkeitä, hoidetaan paljon luontaisesti homeopatialla, yrteillä. Siellä käydään lääkärissä kerran kuukaudessa, jossa tilannekatsauksen ohessa ennakoidaan mahdollisia sairauksien syntyjä oikein. Eli alkeellisilla asioilla pysytään terveimpinä, eikä sitä edes parjattu tupakointi horjuta.

Yhtään tupakointia puolustamalla, mutta hyvä esimerkki lääketeollisuuden vallasta onkin tämä tupakka tai nuuska, joista on lääketeollisuuden kustantamilla tutkimuksilla tehty lähes kaikkien sairauksien ja jopa lihavuuksienkin aiheuttaja.

Tupakointi tai pelkkä tupakansavu riittää ”tutkimusten” mukaan aiheuttamaan jo nykyään liki kaikki sairaudet. Syystä tupakan mainostaminen ja nuuskan myyntikin on Suomessa ehdottomasti kielletty. Samalla kuitenkin lääketeollisuuden nikotiinivalmisteet, jotka on ainakin yhtä haitallisia nikotiinivalmisteita kuin nuuskakin, ovat vapaasti mainostettavia ja myydään kuin terveystuotteina. Lääkäri ei myöskään koskaan toru nikotiinivalmisteiden käytöstä, mutta jos tupakoit – sairautesi johtuu tutkimatta siitä. Toisinaan tapaan asiakkaita, jotka kertovat nikotiinivalmisteen käytön jälkeen saaneen aivoinfarktin tai nikotiinin suihkeen jälkeen joutuneen sairaalaan ja ovat liki kuolleet äkilliseen keuhkokuumeeseen – eikä nämä tunnu olevan edes kovin harvinaisia haittoja. Ei sentään tupakkaan näin nopeasti kuolla. Kun tuotteella on lääke-nimike, niin vastuu poistuu.

Syntipukkidiagnosointi tupakasta johtaa usein siihen, ettei sairauksien oikeita syitä edes yritetä löytää, saati hoitaa. Tupakoinnin lopettamien on useimmiten järkipäätös, mutta vallitsevat sairaudet ei sillä päätöksellä yleensä muutu. Mutta saatat välttää sitten eläkeiän kynnyksellä tupakkayskän, vanhemman ulkonäön, ennenaikaisen ja usein suht nopean kuoleman.

Lääketeollisuus tekee suuret voitot omilla nikotiinivalmisteillaan, mutta suurin intressi lääketeollisuudella tupakanvastaisuuteen johtuu enemmänkin lääkemarkkinoiden menetyksistä. Vuosikymmeniä tupakoiva ihminen kuolee usein n.65-70v. – Ja kuoleman aiheuttaa yleensä suhteellisen nopeasti syöpä, verisuoni- tai sydänkohtaus. Näistä ihmisistä jotka usein kuolevat nopeasti tai eivät elä mahdollisen vanhaksi, niin maailman suurin bisnes ei juuri hyödy. Parhaat lääkkeellisimmät 15 vuotta (65–80) jää näiltä ihmisiltä elämättä ja se on lääketeollisuudelle vuosittain miljardien menetys. Vanhus on kuitenkin nykyisessä lääkkeellisessä ylitarjonnassa se tärkein ja helpoin asiakas.

Huvittavinta tässä on se, miten monet tahot lääketeollisuus on propagandallaan saanut tähän tupakoivien lähes kaikkien sairauksien ym. syyllistämiseen mukaan. Kansalaisetkin saavat nykyisin oireita jo haistaessaan tupakansavua vaikka taloyhtiössä. Käytännössä itse tupakoitsija ei ole kuitenkaan muita kansalaisia sairaampi, kuin ehkä vasta sitten vuosikymmenten käytön jälkeen, mutta kuolevatkin usein sitten nopeasti. Itsekin aikoinani pitkään tupakoivana ja satoja tupakoitsijoita tunteneena, ei nykyisiä väitettyjä ”tupakkasairauksia” ilmennyt juuri lainkaan.

Käytännössä tupakoitsijat sairastavat jopa harvemmin monia sairauksia kuin ei tupakoitsijat. Vastaanotollani, jossa käy monin tavoin sairastavia ihmisiä ympäri Suomea, ovat tupakoitsijat suhteellisen harvinaisia asiakkaita.

Tupakan väitetyt ”tutkitut” sairaudet: reuma, astma, allergiat, korvatulehdukset ja monet muut, johtuvat ikävä kyllä aivan jostain muusta. Tupakka kasvina on oikein käytettynä myös lääke – jota myös lääketeollisuus käyttää valmisteissaan. Pitkällinen tupakointi altistaa vakaville kuolettaville sairauksille. – Mutta jos syöt päivittäin vaikka paketin makkaraa tai mitä tahansa lääkettä 40–50 vuotta, kuolet niihinkin ennenaikaisesti.

Mutta mihin yhteiskunta tarvitsee vanhuksia – miksi pitäisi elää vanhaksi? Yhteiskunta ei tarvitse vanhuksia mihinkään. Mutta omaisten lisäksi niitä tarvitsee juuri Lääketeollisuus. Vanhukset ovat ihmisryhmänä yhteiskunnalle suurin rasite ja kuluerä. Joten, miksi tupakointia yhteiskunnan toimesta sitten rajoitetaan, kun se juuri vähentäisi niitä yhteiskuntaa rasittavia tulevia vanhuksia?

Tosiasiassa kuitenkin tupakoiva 65 tai vanhempana kuoleva ihminen on yhteiskunnallisesti hyödyllisin, A-luokan kansalainen. Se on työnsä tehnyt, veronsa maksanut, tupakkaveron muodossa jopa verrokkia enempi, eikä jää sitten kuluttamaan yhteiskunnan verorahoja: eläke, sairaalakulu, palvelutalo, kuntoutus, kotihoito, ym. Eivätkä tupakoitsijat käytännössä sairastele vielä työikäisenä muita enempää, vaan pikemminkin vähemmän ja ovat yleensä ahkeria tekijöitä. Jos ihminen tupakoinnin ja riskin kuolla sitten ehkä muita aikaisemmin tietoisesti valitsee, ei siitä pidä ketään syyllistää. Jos kaikki suomalaiset eläisivät 80 vuotiaisiksi tai vanhemmiksi, olisimme menojen kiristyksessä vielä suuremmassa kriisissä. Jos sotien jälkeen ei olisi tupakointi ollut niin yleistä, meillä olisi nyt satojatuhansia eläkevanhuksia nyt enemmän ja Suomi konkurssissa.

Passiivisen tupakan ”tutkitut” ja väitetyt haitat tutuvat myös propagandalta. Niitä on käytännössä aika mahdoton uskottavasti edes tutkia. Vielä -40–70 luvulla poltettiin kuitenkin lähes joka kodissa, eikä näitä nykyisiä ”tutkittuja” passiivisen tupakan haittaväittämiä, kuten allergiat, korvatulehduskierteitä tai syöpiäkään ilmennyt kuin murto-osa nykyisestä määrästä. Nykyään kuitenkin syöpäsairauksien ja korvatulehdustenkin kulta-aikana tupakansavun haistaminen on aika harvinaista, saati että kotona, työpaikoilla, linja-autoissa tai yleisissä tiloissa poltettaisiin. Nykylääketieteen yksi suurimpia epäkohtia onkin juuri se, että aina vain harvemmin tutkimukset täsmäävät käytännön kanssa.

Jos katsot hiukan ympärille, niin huomaat helposti, että elämme aina vain vahvemmassa lääketeollisuuden holhousyhteiskunnassa. Siinä lääkärit kuin kansalaisetkin ohjataan karsinaan, jossa kabinetissa tehty haluttu ”tutkimustulos”, olisi aina se tosi. Käytännössä halutaan meidän sairastavan kroonisesti, mutta kuolla ei saisi. Monet pitkäaikaiset sairaudet joihin ei kuole, ei parantavaa tekijää tai syytä haluta löytää ja monien nykysairauksien syy johtaisikin sylttytehtaalle. Potilaalle sanotaan sairautesi johtuvan perimästä – jos ei tupakoi. Perimä on hyvä väittämä, koska silloin potilas ei enää edes odota lääkäriltä parantumista, vaan tyytyy hoitamaan oireita lääkkeillä.

Tupakasta ja sen kielloista on nykyisin tulossa myös aina vain suurempi rikollisuuden pyörittämä bisnes, kuten huumaavien aineiden kriminalisoimisen myötä on tapahtunut. Huumaavien aineiden kriminasioinnin myötä syntyi asteittain maailman suurin rikollisuus, jonka johdosta myös ulkopuolisia ihmisiä kuolee ja tulee ryöstetyksi päivittäin. Pelkästään Meksikossa 1000 ihmistä kuolee kuukaudessa huumebisneksen aiheuttamaan väkivaltaan ja monet täysin ulkopuolisina. Kaikki vain siksi, että kielletty on niin kallista ja yhteisiä sääntöjä ei rikollisuudessa ole, eikä poliisia tai lakia voida niissä ympyröissä vaivata. Yhdysvallat maksaa verorahoilla 125 000 000 000€ vuodessa: huumerikollisten pitämisestä vankilassa. Pelkään, että tupakastakin tulee aina vain vaarallisempi ja kalliimpaa, mitä enemmän sitä kielletään.

Tupakoitsijalla “sairaudet oma vika”. Myös monista muistakin sairauksista voisi niin sanoa, kuten ylipaino-ongelmat tai tapaturmat. Monen diabeetikonkin voisi ohjata yhteiskunnan ulkopuolelle, mutta kun heidän hoitoonsa löytyy paljon lääkkeitä, niin heitä ei edes kehota syömään terveellisimmin, vaan lisätään sairauden edetessä vain lääkitystä. Kyllä huumeidenkin käyttö on hyväksyttävää ja laillista, jos käyttää lääketeollisuuden huumeita, kuten Subutexia, niin yhteiskunta jopa kustantaa sinulle sen käytön.

Syöminen on vaarallista. Syöminen on suurin suurin elämää lyhentävä nautintoaine. Asian vahvisti vuonna 2013 julkaistu Global Burden of Disease, Injuries, and Risk Facktor- projektin (globaali sairauksien, vammojen ja riskitekijöiden kuormitus, GBD). Siinä suurin elämää lyhentävä tekijä 9.7 vuotta oli ruokavalio ja syömiseen liittyvät riskit. Ja tupakka oli sijalla 4, joka vähensi elämän pituutta keskimäärin vain 5.8 vuotta.

Syöminen on liki puolet vaarallisempaa kuin tupakointi. Väärät ruokatottumukset/ ylipaino/ sairastuttaa usein jo nuorena ja niihin ongelmiin myydään lääkkeitä miljardeilla vuosittain, joten sitä asiaa ei haluta nähdä niin suurena ongelmana. Tutkimuksesta oli jätetty pois lääkkeiden aiheuttamat enneaikaiset kuolemat, joka saattaisi olla vielä suurempi tekijä.

Lääkärit usein vannovat potilailleen, että syömisellä tai ruokavaliolla ei ole mitään merkitystä terveyteesi tai sairauteesi. Lihavat ihmiset ovatkin lääketeollisuudelle kultakimpaleita, mutta yhteiskunnalle paljon tupakoitsijoita suurempia rasitteita. Lisäksi lääkkeitä kuluttavat ihmiset ovat luonnolle paljon haitallisempi kuin tupakoivat. Lääkkeet virtsattuna luonnon kiertokulkuun, tulee olemaan katastrofi jo hyvinkin pian ja on sitä jo nyt. Tupakan takia yksikään bakteeri ei ole muuttunut vaarallisemmaksi, mikään eläin ole muuttunut geeneiltään tai mitkään meret saastuneet.

Tämä tarina siksi, että ihmiset ymmärtäisivät, kuinka paljon elämme aina suuremman teollisuuden propagandassa ja ehdoilla, jossa lääkäritkin ovat juoksupoikia ilman omaa ajatusta, josta kukaan ei ole todellisuudessa vastuussa.